Четвер, 28-03-24, 11:58
Головна RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 18 » Про хід справ з "Мозаїкою"
21:27
Про хід справ з "Мозаїкою"

Про хід справ з впровадження у м. Глиняни, Золочівського району, Львівської області грантового проекту Європейського Союзу зі створення НВК «МОЗАЇКА»

14.06.2016р.

У Глинянах продовжується реалізація грантового проекту зі створення багатоцільового навчально- виробничого комплексу трансформерного типу «МОЗАЇКА».  Коротенько нагадаємо про те, що комплекс створюється на базі недіючої споруди старої школи, побудованої ще у 1856 році за часів Австро-Угорщини.  Проект реалізовується в рамках Європейської міжнародної програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні»  та на 90% фінансується ним. Робота над реалізацією проекту, загальною вартістю майже півмільйона євро, розпочалася в липні 2015 року та триватиме до серпня 2017  року.  Проектом передбачається реконструкція та капітальний ремонт приміщення для перетворення його у якісний регіональний інтелектуальний старт-майданчик, де можна буде отримати нові знання, навички, професії  для всіх вікових груп населення. Особлива увага за задумом ініціаторів проекту, Глинянської міської ради та благодійної організації «Фонд розвитку Глинян», приділятиметься збереженню, популяризації та відновленню історичного ремесла глинянців – ткацтва.  Адже  саме їхні рукотворні вироби впродовж майже двох століть завойовували  призові місця на різноманітних міжнародних виставках. На першому поверсі комплексу працюватимуть виставкові зали, які зможуть перетворитися в унікальний для України динамічний музей килимарства та ткацтва. Недарма над просуванням цієї ідеї  натхненно працює голова Західно – Української спілки музеїв, директор Винниківського історико-краєзнавчого музею п. Ігор Тимець зі своєю командою. За його концепцією майбутня трансформація закладу дасть поштовх до розвитку науково-дослідницьких напрямків регіону за участю провідних спеціалістів та наукових установ України та Європи. Для запровадження цієї   концепції місцеві жителі вже зібрали для майбутніх виставкових залів комплексу понад тисячу експонатів. Окрім того, п. Ігор Тимець, будучи генератором туристичної комісії, активізує створення нового туристичного маршруту «Глинянським шляхом»: Львів – Винники – Тарасівка – Чорнушовичі – Журавники - Вижняни – Глиняни – Унів - Золочів. У цьому контексті без перебільшення можна стверджувати про доцільність створення та ефективність функціонування  передбаченого проектом готелю / хостелу, для чого і переробляється горище існуючої споруди.

Середній поверх будівлі перетвориться в сучасні конференційний зал та навчальні аудиторії з можливістю їхньої оперативної трансформації практично під будь-які інноваційні програми. Грантовим проектом передбачено започаткувати діяльність комп’ютерного класу, юридичного консультаційного центру, проведення ряду семінарів, тренінгів, круглих столів та фестивалю (на завершення проекту) з метою популяризації комплексу.

Згідно з грантовою угодою в процесі виконання проекту на базі приміщення старої школи повина бути створена незалежна юридична особа – підприємство, яке могло б розвивати комплекс по найкращих методологіях сучасності.  Для допомоги в цьому виявили бажання долучитися: Ротарі-клуб «Львів», Клуб ділових людей, Львівська торгово-промислова палата, низка інших державних та недержавних  установ, підприємств і організацій, підприємців, науковців та небайдужих і активних громадян нашої країни.

Саме ця інформація була висвітлена міським головою Глинян п. Ігорем Шульгою, директором благодійної організації «Фонд розвитку Глинян», адміністрацією проекту під час громадських слухань, які відбулися  5 червня в Народному домі нашого міста. Понад 200 осіб були присутні під час обговорення майбутньої діяльності та процесу створення комунального підприємства.  Всі запитання та пропозиції, які прозвучали під час слухань, були проаналізовані громадою разом з керівниками управлінських структур. Після громадських слухань юрист проекту – керівник адвокатського об’єднання «Дегтяренко та партнери», передав до міської ради пакет документів разом з правовим висновком щодо фактичного та юридично правильного створення такого підприємства, яке б забезпечило «Мозаїці» самостійний та поступальний розвиток. На сесії Глинянської міської ради, яка відбулася 12 червня, депутати безпосередньо  заслухали команду проекту про деталі його впровадження і після ряду уточнень вирішили створити робочу групу для правильного прийняття рішення по створенню юридичної особи для ефективного управління комплексом. Також міський голова проінформував про надходженя частини коштів для співфінансування проекту з місцевих бюджетів.  Приємно,  що поступово збільшується кількість активних і зацікавлених громадян, а це  однозначно свідчить про доцільність впровадження саме такого проекту – проекту, спрямованого на підтримку регіонального розвитку. Отже, оскільки Україна підтвердила свій Європейський вектор розвитку і свій стратегічний вибір, нам залишається лише одне:  самостійно активуватися та спільно перетворювати наше містечко в справжнє європейське місто майбутнього. Приєдуйтеся, команда проекту є відкритою для Вас та аших ініціатив!  E-mail: nvkmozaika@gmail.com    

Переглядів: 962 | Додав: 51233 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 1
1 Юрій  
Хто знає який ідіот зламав ялину в центральному парку?

Ім`я *:
Email *:
Код *: