П`ятниця, 29-03-24, 12:38
Головна RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 10 » «Створення НВК «МОЗАЇКА»
20:57
«Створення НВК «МОЗАЇКА»

У м. Глинянах, Золочівського району, Львівської області, продовжується проект, фінансований Європейським Союзом (90%) та місцевим бюджетом (10%) по створенню багатоцільового навчально-вробничого комплексу трансформерного типу «МОЗАЇКА». Подавачем проекту та Бенефіціаром є Глинянська міська рада, співподавачем – благодійна організація «Фонд розвитку Глинян».
Коротко нагадаємо про те, що проект передбачає перетворити недіючу, ще австрійську будівлю старої школи у навчально – виробничий комплекс з виставковими та конференційним залами, якісним хостелом на 30 місць та навчальними аудиторіями. Також проект покликаний відродити та зберегти традиційне історичне місцеве ремесло – килимарство та всебічно сприяти розвиткові молодіжних ініціатив у регіоні.
Проект розпочався у липні 2015 року і триватиме 2 роки. Кошторисна вартість проекту – 483512,98 євро.
Презентація проекту відбулася у серпні минулого року.
Робота подовжується.
До Глинян неодноразово приїжджали фахівці які додатково відслідковували можливість для забезпечення НВК «МОЗАЇКА» альтернативними енергоносіями. Команда проекту спільно з ними розглядала практично всі існуючі на нинішній час варіанти опалення майбутнього комплексу. На жаль, за висновками гідрогеологів, прийшлося відмовитися від найоптимальнішого, геотермального теплозабезпечення, – зміни клімату у планетарному масштабі не оминули і Глиняни.
Для майбутнього комплексу була розроблена проектно – кошторисна документація, автором якої є відомий львівський архітектор, лауреат державної премії України, архітектор Володимир Следзь.
Вона успішно пройшла державну експертизу і Глинянська міська рада оголосила тендер на виконання будівельно – ремонтних робіт. Переможцем конкурсних торгів стала компанія «Галбудспецпроект»з м. Львова і 25 лютого на об’єкті розпочалися ремонтно-будівельні роботи які триватимуть до жовтня цього року.
21 грудня до Золочева та до Глинян завітали представники Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» (ППРРУ) п. Бернар Вендель та п. Ольга Григоращенко, які зустрілися з старшокласниками. У ході зустрічей школярі були проінформовані про сучасні можливості самореалізації молоді у Світі, нові напрямки розвитку сучасних цивілізаційних процесів, потребу в самовдосконаленні і, звичайно, їм додатково розказали про можливості майбутньої Глинянської «МОЗАЇКИ». З новітньою інформацією перед школярами також виступили працівники Національної академії наук України та Львівської політехніки пп. Юрій Дудикевич та Роман Гасько.
22 грудня команда проекту прийняла у Львові участь в допоміжних організаційно – рекламних заходах які проводила Програма ППРРУ для комад – переможців з усієї України. Учасникам семінару був представлений відеоролик зі звітом команди проекту за період з липня по грудень 2015р. Керівник ППРРУ Колін Меддок дав з приводу проведеного семінару дав інтерв’ю для Львівської державної телерадіокомпанії, у якому, зокрема наголосив на потребі у створенні ЄС добрих відносин з усіма своїми сусідами. Глинянська «МОЗАЇКА», з його слів, є саме одним з таких інструментів інтелектуальної підтримки України Євопейським Союзом.
З нашим проектом детально ознайомився і «Клубі ділових людей», організатори якого запевнили нас у майбутній співпраці в галузі економічної просвіти для молоді з усього західного регіону. Зокрема відзначалася важливість створення умов для проведення у навчальному комплексі кількаденних заходів через наявність якісних відпочинкових місць. Багато цікавих ідей для впевненого розвитку майбутнього комплексу вдалося отримати від міжнародної організації «Ротарі інтернаціональ» через Ротарі Клуби Львова, міжнародної виставкової організації «ГалЕкспо», Львівської торгово – промислової палати. Усі ці установи готові спільно працювати з майбутньою «МОЗАЇКОЮ» заради творення Світу кращим, що сприятиме нашій головній меті – перетворенню Глинян у справжнє європейське містечко майбутнього.
Забезпечення самофінансування комплексу у післяпроектний період – основна задача як команди проекту та партнерів, так і усіх небайдужих громадян, у першу чергу Глинянців. Тому, користуючись нагодою, звертаємося до активних людей з Глинян, Золочівщини, регіону в цілому – контактувати з нами та ділитися з своїми ідеями, баченнями, розробками. Уже наприкінці літа нам будуть потрібні кваліфіковані працівники: адміністратор готелю, покоївка, завгосп а, з часом з’являться й інші вакансії. Зараз ми запрошуємо бажаючих до створення офіційного сайту НВК «МОЗАЇКА» і маємо для найкращої пропозиції зарезервовану кошторисом проекту суму у 30 тисяч гривень.
Добрим фактором для нас є те, що перші пазли майбутньою «МОЗАЇКИ» вже починають складатися. У Глинянах у грудні проходив тренінг з стратегічного планування, який організувала і успішно провела команда проекту «Реформи Разом». З нададзвичайно активної сторони проявила себе у цьому заході глинянська молодь – поступили перші молодіжні ініціативи для майбутнього функціонування НВК МОЗАЇКА». Це перший такий пазл. Другим є те, що у часи соціально – політичної нестабільності та напруженості, міський голова Глинян п. Ігор Шульга зумів залучити кошти для централізованого каналізування Глинян і зараз проводить у цьому напрямку дуже великий об’єм робіт, після завершення яких у Глинянах і вода у колодязях стане кращою і інфраструктурні об’єкти будуть забезпечені централізованим каналізуванням. Сучасні очисні споруди, які будуть змонтовані у цьому році, зможуть очистити не тільки стоки Глинян і «НВК «МОЗАЇКА» відповідно, а й, при долученні, стоки прилеглих населених пунктів.
Приємним моментом є те, що під час зустрічі міського голови та координатора проекту з головою Львівської обласної ради, останній запевнив Глиняни у повному сприянні щодо співфінансування європейського проекту.
У наступних публікаціях ми проінформуємо Вас про прогрес як у будівельно – монтажних роботах, так і у поточній роботі команди та ознайомимо з нашими досягненнями. А більш детально з вищеподаною інформацією Ви зможете ознайомитися на сайті Глиянської міської ради: http://gmr-lviv.at.ua/, на сайті міста Золочева: http://zolochiv.net/, та на сторінці НВК «МОЗАЇКА» у соціальних мережах: https://www.facebook.com/mozaikahlynyany . Команда проекту висловлює щиру подяку за якісну співпрацю наших партерів – Золочівської районної державної адміністрації та Золочівської районної ради. Запрошуємо до співпраці! Свої бачення просимо надсилати за адресою: nvkmozaika@gmail.com

Цей документ підготований за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документа відображає точку зору БО «Фонд розвитку Глинян» і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає думку Європейського Союзу.

Інформація взята з сайту Золочівської районної ради

Переглядів: 943 | Додав: 51233 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: