Середа, 24-04-24, 22:54
Головна RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Вісник громади
14:31
Вісник громади

Газета Глинянської міської ради!       

випуск №8

Шановна громадо!!!

Щиро вітаємо Вас з  Новим роком та Різдвом Христовим!

Бажаємо Вашим родинам сімейного добробуту, радісних дитячих усмішок, здоров'я, любові, миру i процвітання.

Нехай Новий Рік увійде до Вашої оселі добрим і радісним, принесе злагоду i достаток, натхнення на нові вагомі здобутки.

Хай доля щедро обдаровує всілякими земними благами, а друзі та ділові партнери ніколи не розчаровують.

Успіхів, нових звершень та здійснення найзаповітніших мрій!                      

                                           Міський голова                                   Ігор Шульга

 

Завжди будь-які роботи, які проводяться в населеному пункті нашого містечка обростають чутками. Для того щоб їх було менше хочу подати Вам інформацію.

Почну з ремонту приміщення старої школи. На даний момент роботи по ремонту практично на завершальному етапі.

Нагадаю з чого все почалося. Глинянською міською радою та Благодійним фондом розвитку Глинян в 2013 році поданий і в 2014 році був відібраний ЄС комісією для його впровадження.

Для цього Європейська комісія виділила 480 тис. євро з них 10%, це 48 тис. Євро повинні співфінансувати  Глинянська міська рада, Золочівська районна рада, Львівська обласна рада та адміністрація.

На даний момент, обласна рада виділила 650 000 грн., Глинянська міська рада 350 000 грн., затримка за Золочівською районною радою, яка не надала ні копійки. 

Глинянська міська рада в свою чергу звернулася по допомогу до народного депутата України Батенка Т.І. для того, щоб гідно завершити цей проект.

Крім цього чую від жителів міста, що не так важливо робити те приміщення, краще б діючу школу зробили, бо діти мерзнуть… У 2015 році вчителі Глинянської  школи  написали проект на утеплення, який з певних причин Євросоюз відхилив.

Що планує міська рада відносно Глинянської ЗОШ I-III ст.? 26-27 жовтня 2016 року в Єревані відбулася міжнародна конференція високого рівня «Східного партнерства», а саме Нова угода мерів по клімату та енергії, членом «Угоди Мерів Схід» являється Глинянська міська рада. Що дає членство «Угоди Мерів»? Маючи «План дій сталого енергетичного розвитку м. Глиняни», який зареєстрований в Брюсселі. Глинянська міська рада  в січні 2017 року буде подавати проект на термомодернізацію приміщення школи та реконструкцію вуличного освітлення по цілому місту на енергозберігаюче освітлення.

Ми плануємо провести енерго-аудит приміщення школи. Для того  щоб досягти добрих результатів потрібний комплексний підхід, тобто повна заміна даху з утепленням перекриття школи, заміна вікон та утеплення стін, та можливо і реконструкція опалювальної системи, кожен з нас повинен це розуміти, що це дуже великі фінансові вливання, які самотужки нам не осилити.

Крім цього хочу повернутися до фінансування каналізаційної системи міста. Я прекрасно розумію Всіх Вас, одні говорять відносно каналізації, що міська рада закопала гроші в землю і що з цього нічого не буде, думок та домислів, і в основному не вірять, що буде продовжене фінансування даного заходу. Цього року на Глинянську міську раду для проведення каналізування міста з державного фонду Міністерства охорони природного навколишнього середовища виділено більше 15 млн. грн. Що має бути зроблено цього року?  Прокладання мереж каналізації по вул. Шевченка із з’єднанням мереж вул. Міцкевича та Ів. Мазепи і Котляревського, друга це з’єднання вулиць Ів. Мазепи та Філатова до КНС-2 біля школи та під’єднання Глинянської ЗОШ до КНС-2.

Це мережі, а решта основна робота, нові очисні споруди. Від старих споруд буде лише використано фундамент будівлі, який буде піднесено на 50 см вище і збудовано новий будинок. Ці роботи здійснює підприємство «Енергоресурс – монтаж» із своїми партнерами.

На 2017 рік Глинянська міська рада подала запит на фінансування з фонду охорони природного середовища та природних ресурсів у Львівській обл. На виготовлення проектно-кошторисної документації, будівництво каналізаційної мережі в м. Глиняни Золочівського району Львівської обл. II – III етапи. Тобто в цьому проекті буде враховано будівництво каналізаційної мережі вул. Б.Хмельницького, Сагайдачного, Перемишлянська, Мічуріна, Зелена, Св.Анни, Торгова, Львівська, Мирна, Коцюбинського та Зафоса I, Зафоса II, Київська. Паралельно окремим проектом буде розглядатись каналізування с.Женів, та вул.Полуботка, Стефаника, Некрасова. Для цього нам потрібно 780 тис.грн.. Що входить в ці роботи, це в першу чергу геодезична зйомка, геологічні дослідження, а вже після цього проектні рішення.

Нам дуже важливо , щоб робота по каналізуванню не переривалась, а йшла поетапно, кожного року. Ми вже протягом чотирьох років тісно співпрацюємо з Міністерством екології та природних ресурсів і ця праця має бути нерозривною, і дати позитивні результати, а результат це каналізаційна мережа та очисні споруди які будуть відводити та очищати побутові стоки, що в свою чергу покращить екологічний стан навколишнього середовища. Сама площадка очисних споруд буде повністю переобладнана. Старе обладнання, а саме металеві конструкції очисних споруд  КУ-200 буде демонтовано, а на їх місце розташують нове обладнання. Крім цього до очисних споруд відведена одна вітка електропостачання, а згідно проекту, об’єкт очисних споруд підлягає постачанню електроенергії за II категорією тобто безперебійно, тому Глинянська міська рада виготовила ПКД на будівництво нової лінії електропередач, цього року дякуючи народному депутаті Т.Батенку Кабінет Міністрів України виділив 1 млн. 171 тис. грн. для  побудови даної вітки електропередач. До нового року ми маємо побудувати цю лінію та встановити обладнання для електропостачання очисних споруд.

Найважча робота планується в наступному році, це підключення абонентів до каналізаційної мережі. Багато з жителів Глинян розуміють для чого проводиться ця робота, але є і такі, що не хочуть цього розуміти. Адже тільки після повного закінчення будівництва каналізаційної мережі можна планувати ремонт доріг.

Переглядів: 951 | Додав: 51233 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 5
5 Ольга  
А де ж звіти?

4 глинянець  
вітаю всіх з новим роком!!!

3 Шульга  
Мій звіт буде надруковано в слідуючому номері газети та на сайті.

2 Admin  
Андрію на сайті є розділ, звіти міського голови та депутатів. Там будуть розміщенні всі звіти хто надасть

1 Андрій  
п. Ігорю, це Ваш звіт??? а де звіти депутатів????

Ім`я *:
Email *:
Код *: