Середа, 24-04-24, 21:39
Головна RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 16 » Зустріч з представником Корпусу Миру
15:07
Зустріч з представником Корпусу Миру

17 липня 2015 року о 10:00 в приміщенні Глинянської міської ради (м.Глиняни) відбудеться зустріч з п.Маратом Кюрчевським - Директором Проекту розвитку громад Корпус Миру США в Україні.

Під час зустрічі будуть обговорюватися можливості співпраці громадиГлинян з Корпусом Миру США в Україні.

До зустрічі запрошують представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, державної влади та всі небайдужі громадяни.

 Реєстрація розпочнеться о 9:50.

 Контактні особи:

 Римарська Руслана,  0503700077

Довідкова інформація

Загальні відомості про Корпус Миру

Корпус Миру – неполітична, нерелігійна організація. Її було засновано Президентом США Джоном Кеннеді у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. Фінансування діяльності Корпусу Миру здійснюється за рішенням Конгресу Сполучених Штатів з бюджету Федерального Уряду і формується за рахунок податків, сплачених громадянами США.

Діяльність Корпусу Миру відбувається через співпрацю добровольців з організаціями країни-партнера, що запросила Корпус Миру до себе. Добровольці - американські громадяни, що виявили бажання приїхати та працювати в місцевих організаціях протягом двох років. Наразі Корпус Миру здійснює свою діяльність у 73 країнах світу – в Європі та Азії, в Латинській Америці та Африці. Вже протягом чотирьох десятиліть Корпус Миру надає технічну допомогу шляхом втілення в життя програм у сфері освіти, розвитку громад, сприяння розвитку бізнесу, захисту навколишнього середовища, сільського господарства, охорони здоров’я та роботи з молоддю.

Корпус Миру в Україні

В Україні Корпус Миру розпочав свою діяльність у травні 1992 року, коли тодішній Президент України Леонід Кравчук та тодішній Президент США Джордж Буш-старший підписали двосторонню угоду про започаткування програм Корпусу Миру в Україні. Програма Корпусу Миру зареєстрована в Міністерстві економіки України як проект технічної допомоги США Україні. Партнерськими міністерствами Корпусу Миру є Міністерство економіки України, Міністерство освіти та науки та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту.

У своїй діяльності Корпус Миру США в Україні керується трьома основними цілями:

  • надавати громадянам України допомогу у професійному розвитку;
  • сприяти кращому розумінню американців українцями;
  • сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

В Україні добровольці Корпусу Миру працюють за трьома проектами: «Викладання англійської мови як іноземної», «Молодіжний розвиток» та «Розвиток громад». Всі проекти Корпусу Миру зареєстровані в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України як проекти технічної допомоги.

Проект розвитку громад

Волонтери Проекту розвитку громад співпрацюють здебільшого з неурядовими або громадськими організаціями, а також із благодійними фондами, бібліотеками, музеями, органами місцевого самоврядування, місцевими органами влади, державними центрами зайнятості, навчальними закладами.

Метою проекту є допомогти українським громадам стати більш економічно та соціально стабільними через посилене громадянське суспільство та покращене ділове середовище.

Цілі та задачі проекту:

  1. Підвищити спроможність громадян брати участь у вирішенні актуальних питань життєдіяльності місцевих громад та навчання через суспільно-корисну роботу в громаді шляхом:

 

  • навчання лідерству, навичкам прийняття рішень, спілкування та взаємодії, публічним виступам та презентаціям, управління конфліктом шляхом проведення тренінгів, навчальних курсів, клубів, таборів;
  • навчання технологіям організаціїсуспільно-кориснихгромадськихпроектів;
  • навчання аналізу і оцінки проблем, розробки, впровадження та покращення обізнаності громадян та кампаній з  представництва, розбудовізв’язків з потенційними партнерами в сферигромадськогопредставництва.
  1. Сприяти сталому організаційному розвитку українських організацій шляхом:
  • проведення оцінки потреб розвитку організації та громади;
  • навчання застосуванню інструментів та систем стратегічного та щорічного (оперативного) планування та покращення процесу планування;
  • застосування нових інструментів та систем організаційного розвитку та покращення внутрішнього управління організацією;
  • покращення розробки та управління проектами, започаткування стратегічних партнерств, покращення якості надання послуг та роботи з клієнтами;
  • урізноманітнення джерел фінансування організацій;
  • розробки ефективної стратегії та заходів із залучення коштів;
  • запровадження стратегічно виваженого підходу щодо залучення донорських коштів через гранти.

3.Сприяти розширенню економічних можливостей громадян шляхом:

  • навчання та допомоги у розробці техніко-економічних обґрунтувань, розробки бізнес-планів, організації та управління власною справою;
  • навчання представників малого бізнесу та студентів університетів навичкам управління бізнесом, включаючи, планування, управління, обслуговування клієнтів, ведення переговорів та фінансовий менеджмент.
Переглядів: 750 | Додав: 51233 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Шульга  
Глянути наЗолочів дошкільні навчальні заклади Днз Глиняночка

2 Неллі  
Доброго вам дня де можна подивитись на списки дітей які йдут до садіку????
І чому буруть з 4-ох років ане з 3-х де тримати дитину ше цілий рік???

1 Неллі  
Заячківська

Ім`я *:
Email *:
Код *: